L’alumnat de batxillerat visita l’ICFO

El passat 21 d’octubre, els alumnes de primer i segon del batxillerat científic i tecnològic de l’institut de Puig-reig van visitar l’ICFO, l’Institut de Ciències Fotòniques. Aquest centre, situat al campus universitari de Castelldefels, està especialitzat a fer recerca i innovar en qualsevol àmbit de coneixement científic relacionat amb la fotònica. Va ser una activitat molt enriquidora per als alumnes perquè van aprendre molt sobre el tema.

Dies abans de l’excursió van estar treballant conceptes i investigant sobre la llum i la fotònica. La visita a l’ICFO els va permetre aprofundir molt més sobre el contingut, veure en quines innovacions s’està treballant actualment i veure un centre real de recerca extremadament ben equipat. La visita va consistir en una activitat on els alumnes s’havien de posar al lloc dels polítics i decidir quina sola branca de la ciència finançaven. Durant tota l’activitat s’havia d’obtenir informació per respondre aquesta pregunta final. Aquesta informació l’aconseguien a través de diferents cartes; unes contenien històries explicant de quina manera la fotònica ajuda a les nostres vides diàries, d’altres tenien més informació detallada sobre la matèria, i les últimes cartes feien preguntes per pensar i reflexionar. A més a més, científics que treballen en aquell centre, van detallar en què estaven treballant en l’actualitat i van respondre totes les preguntes plantejades pels alumnes. La traca final va ser poder veure i entrar dins de diverses sales i laboratoris on treballaven els científics.

Els alumnes van sortir meravellats del centre que acabaven de visitar i de tot el coneixement que havien adquirit. Ben segur que aquesta activitat s’haurà de repetir l’any vinent.

(Text: Anna Casafont. Fotos: Viquipèdia i Barcelona Global)