Jornada de Salut 2021

La Jornada de Salut i consciència social s’ha celebrat aquest 12 de novembre, un divendres que quedava després de la festa local de Sant Martí. S’ha omplert tot el matí d’activitats, xerrades i tallers a l’entorn dels temes de la salut i la consciència social. Alguns han estat telemàtics, com el de la Marató de TV3 o el de les migracions, però la majoria han estat presencials. També hi ha hagut activitats per moure’s i fer exercici, com la sessió de Zumba o el joc de l’oca esportiu.

A l’institut de Puig-reig som molt conscients de la importància de l’educació per a la salut i el foment dels hàbits saludables. De fet, ho considerem tan interessant que cada dos anys dediquem unes jornades amb tallers i xerrades per aprofundir en aquests aspectes, incloent-hi també la consciència social. Enguany, quan arribem a la XI edició, es compleixen 20 anys des de l’inici d’aquesta iniciativa, i ens agradaria destacar també que el curs passat el nostre institut va rebre un dels premis Blanquerna Impulsa  que atorga la Universitat Ramon Llull a projectes innovadors i singulars en l’àmbit de l’educació per les nostres Jornades Escolars d’Educació per a la Salut i Consciència Social.

Amb l’educació per a la salut i la consciència social es pretén que cada persona adquireixi coneixements, actituds i hàbits bàsics per defensar la salut pròpia i promoure la salut col·lectiva, i alhora, que adquireixi habilitats i consciència social. Així doncs, l’objectiu primordial de les Jornades per a la Salut i Consciència Social de l’Institut de Puig-reig és millorar el benestar de tots els nois i noies per millorar la vida en comunitat, ja que el benestar individual contribueix a la millora del benestar comunitari i el treball de les habilitats socials permet millorar la convivència i fomenta el respecte entre individus.

Cal agrair la col·laboració de totes aquelles persones, entitats i associacions sense les quals aquestes jornades no es podrien celebrar.

Més imatges a Google photos.