Ens visiten els alumnes alemanys

Aquesta setmana l’institut de Puig-reig ha fet uns dies de convivència amb els estudiants alemanys de Gammertingen. els quals s’han allotjat tres dies en famílies de Puig-reig, i han participat en diferents activitats a l’institut.

Gammertingen és una població d’uns 7.000 habitants del sud d’Alemanya. A l’institut s’hi pot estudiar llengua espanyola com a segona llengua estrangera. Els dos professors de castellà, cada dos anys organitzen un viatge a Barcelona per practicar la llengua i fer una mica de turisme. L’institut aprofita la bona relació que té amb el professorat d’aquell centre per organitzar un intercanvi d’experiències al nostre centre. Per als alumnes de Puig-reig és una oportunitat de conèixer una realitat diferent i practicar idiomes, ja que per entendre’s tan aviat fan servir el castellà com l’anglès.

Els 13 alumnes alemanys i els dos professors acompanyants han assistit a algunes classes a l’institut de Puig-reig, han fet sessions de coneixença i intercanvi amb diferents grups nostres, a més de diverses visites culturals al Berguedà. Dijous va ser el dia de l’activitat amb 2n de batxillerat. Després de d’explicar-se mútuament com viuen, què fan al temps lliure, les festes populars i tradicionals, etc. se’ls va ensenyar un instrument tradicional com és la gralla i van intentar ballar una sardana tots junts.