Image
Presentació

Tradicionalment el concepte de salut se centrava, sobretot, en els aspectes biològics, de manera que la majoria d’esforços s’esmerçaven a trobar estratègies per guarir les persones quan es posaven malaltes. Aquesta visió ha canviat i, avui dia, no podem parlar de salut sense tenir en compte la seva etiologia multifactorial, entre les quals en trobem de biològics, psicològics, socials i ambientals, que determinen i configuren el que entenem per salut. Aquesta manera d’entendre-la (d’una banda optimista perquè ens allunya de concepcions biologicistes) també ens compromet fent-nos veure que, quan es tracta de salut, tots i totes hi tenim moltes coses a fer.

A l’institut entenem que educar implica molt més que la simple transmissió dels continguts de les diferents matèries. No n’hi ha prou de tenir molts coneixements —que evidentment són importants— també cal contribuir al desenvolupament de persones responsables amb actituds, hàbits i valors que els possibilitin una bona qualitat de vida. Amb aquest objectiu ja fa temps que cada dos anys celebrem unes jornades de salut.

Aquest curs celebrem la setena edició, i per a aquesta comptem amb la col·laboració, en molts dels casos desinteressada, d’especialistes en diversos camps relacionats amb la salut que, amb els seus coneixements, ens oferiran l’oportunitat d’aprendre, d’intercanviar experiències i de participar activament en un seguit d’activitats adreçades a la promoció d’estils de vida saludables.

Per acabar aquesta presentació, volem agrair la col·laboració de totes les persones, associacions i entitats que amb el seu esforç fan possibles aquestes jornades. Esperem que el programa de la Jornada compleixi les vostres expectatives i que us ajudi a adoptar actituds i hàbits que, dia a dia, millorin la vostra salut i la dels que us envolten.

Salut!

HORARIS:
VIII Jornada Escolar d’Educació per la Salut:

Un any més, i ja en portem nou, presentem les Jornades d’Educació per a la Salut al nostre centre. El Departament d’Ensenyament promou aquest projecte en tots els centres educatius catalans per tal que de mica en mica vagi donant els fruits que se n’espera.

L’educació per a la salut es defineix com el procés de formació i de responsabilització de la persona per adquirir coneixements, actituds i hàbits bàsics en la defensa i la promoció de la salut individual i col·lectiva. Per tant, aquest concepte de salut no solament engloba l’estat de salut en què es troba una persona sinó que té en compte que un benestar individual contribueix a una millora del benestar comunitari.
Aquest és l’objectiu principal d’aquestes jornades de l’INS de Puig-reig: millorar el benestar de tots els nois i noies per tal que aquest benestar impliqui una millor vida per a la comunitat. Això és el que ens agradaria aconseguir i, amb aquest fi, les jornades tracten la prevenció i també la promoció de la salut, i es volen donar els coneixements necessaris als joves per tal de millorar-la.
Podeu veure que a les jornades d’enguany s’inclouen temes molt diversos, des dels relacionats més directament amb la salut fins aquells que volen fer promoció d’hàbits de vida saludables, com la pràctica de l’esport, la dansa… Segur que hi trobeu a faltar molts temes, però el nostre objectiu no s’acaba amb aquestes jornades, sinó que hi treballem tot el curs escolar i al llarg de tota la formació acadèmica del nostre alumnat al nostre centre.

Esperem que els tallers i xerrades que s’han preparat siguin del vostre interès i des d’aquí agraïm la col·laboració de totes aquelles persones, entitats i associacions sense les quals aquestes jornades no es podrien celebrar.

Moltes gràcies de nou i salut a tots!

Amb la col·laboració de:
Consell Comarcal del Berguedà
Diputació de Barcelona
Fundació Institut Guttmann
Fundació Marató
TV3
Òptica Vilà
Laia Pont
Ester Noguera
Lluís Vall
Alba Ballonga
Jumara S. Altamirano
Adrián Moral
SIS Prevenció
Marc Serra
Anna Escalé
Meritxell Escalé
Pieter Batlló
Maria José Peña
Joan Plana
ActivaMent