Image
Presentació

Aquest curs presentem les X jornades escolars d’educació per a la salut al nostre centre amb la novetat de tallers adreçats a la consciència social. El Departament d’Educació promou aquest projecte en tots els centres educatius catalans perquè, de mica en mica, vagi donant els fruits que se n’espera.

L’educació per a la salut i la consciència social és el procés de formació i de responsabilització de la persona per adquirir coneixements, actituds i hàbits bàsics en la defensa i la promoció de la salut individual i col·lectiva, així com l’adquisició d’habilitats i consciència social. Per tant, les jornades tenen en compte que el benestar individual contribueix a la millora del benestar comunitari i que el treball de les habilitats socials permet millorar la convivència i fomenta el respecte entre individus.

Aquest és l’objectiu primordial de les Jornades per a la Salut i Consciència Social de l’Institut de Puig-reig: millorar el benestar de tots els nois i noies per millorar la vida en comunitat. Les jornades tracten la prevenció i la promoció de la salut a fi de capacitar els joves perquè coneguin la salut i puguin millorar-la. Aquest any, a més, hem incorporat tallers dedicats a temes relacionats amb la discriminació o els estereotips, i també fem especial esment a l’ús responsable d’internet, l’educació viària i la mobilitat. També hi ha espai per als hàbits de vida saludables com la pràctica de l’esport, la dansa o l’alimentació. Esperem que els tallers i xerrades que s’han preparat siguin del vostre interès i des d’aquí agraïm la col·laboració de totes aquelles persones, entitats i associacions sense les quals aquestes jornades no es podrien celebrar. Moltes gràcies i salut a tots!

Salut!

HORARIS:
X Jornades Escolars d’Educació per la Salut i la Consciència Social

Amb la col·laboració de:
Consell Comarcal del Berguedà
Cos de Mossos d’Esquadra
Diputació de Barcelona
Fundació Marató TV3 (Anna Escalé)
Òptica Vilà
Alba Ballonga
Judit Franch
Pau LLorens
APDPB (Associació Pro-Disminuïts Psíquics del Berguedà)
Eve Garcia
ECOM. Amputats Sant Jordi
Quantum
EUSES
Araceli Burgos
Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella
CFGM Elaboració de Productes Alimentaris (Ins Puig-reig)
SIS Prevenció
Funbrain, SLt