Image
Presentació

El Cicle Formatiu d'Elaboració de Productes Alimentaris de l'Institut de Puig-reig realitza moltes activitats formatives en col·laboració amb empreses elaboradores, tant en el nostre centre com en sortides als centres productors. Són activitats molt interessants perquè ofereixen coneixements pràctics i una visió del món real de les empreses alimentàries. En aquesta pàgina us presentarem fotos i comentaris de les activitats que fem els alumnes del Cicle Formatiu. També podeu veure més fotos i explicacions al nostre blog d'activitats del curs, a través de l'enllaç següent.

Veure el BLOG

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ

ELABORACIÓ DE PRODUCTES ALIMENTARIS

És un Cicle Formatiu de Grau Mitjà en la modalitat dual.

A les nostres instal·lacions hi podràs estudiar tot el currículum relacionat amb els aliments:

  • Primeres matèries
  • Tractaments de transformació i conservació
  • Processament dels aliments
  • Venda i comercialització de productes alimentaris
  • Control de magatzem
  • Seguretat i higiene
  • Manteniment electromecànic
  • Formació i orientació laboral
  • Empresa i emprenedoria
  • Anglès tècnic

La teoria va acompanyada de pràctiques al taller d’elaboració i a la cuina, moltes de les quals, són guiades per especialistes reconeguts en la matèria.

Durant el primer curs del cicle es fan 100h. de pràctiques a l’empresa.

El segon curs, les pràctiques a l’empresa ja són remunerades i tenen una durada de 877h..

Una vegada acabat el cicle s’obté el títol de TÈCNIC en elaboració de productes alimentaris.

Aquest títol et permet accedir al mon laboral i també et dona la possibilitat de seguir en el mon educatiu.

ELABORACIONS

  • Formatges i productes làctics
  • Pa i brioxeria
  • Embotits i productes carnis
  • Pizzes
  • Mones i pastissos
  • Plats típics de la cuina Berguedana
  • Plats típics de nadal
  • Plats preparats
  • Conserves i salaons
  • Confitures i melmelades

Formatges i productes làctics: amb la millor llet provinent dels ramats del Berguedà elaborem formatges, matons, iogurts, formatge fresc, gelats, etc.. Vàrem comptar amb el bon mestratge de’n Toni Chueca, de la formatgeria “La Bauma” de Borredà.

Pa i brioxeria: l’Adam Tubau, del forn de Ca la Maria de Casserres, ens va ensenyar a fer el millor pa de les millors farines. També elaborem brioxeria tradicional.

Embotits i productes carnis: l’Esteve Barniol, d’Embotits Puig-Fitó ens va ensenyar a fer somalles, tastets, llangonisses i botifarres. També elaborem productes carnis frescos i curats.

Pizzes: En Jordi Ramos, de la pizzeria J.R de Castellterçol ens va ensenyar a fer la millor massa de pizza, amb farines ecològiques i amb una filosofia empresarial enfocada a les noves tendències alimentàries (veganismes, productes sense gluten, etc.).

Mones i pastissos: Des de l’obrador de Cal Trulls hem après a fer les mones de Pasqua més saboroses i acolorides.

Plats típics de la cuina Berguedana: En Jaume Sebastián, Cap de cuina de l’Estany Clar i en Jordi Sebastián, propietari de l’establiment de plats cuinats “La Carmanyola” de Berga, ens han ensenyat a elaborar plats típics del Berguedà.

Plats típics de Nadal: la Clàudia Escudé, de Cal Obea, ens va ensenyar a preparar plats típics de Nadal.

Plats preparats: Al taller elaborem plats preparats amb diferents matèries primes

Conserves i salaons:  Amb els alumnes del cicle elaborem conserves i salaons.

Confitures i melmelades: Preparem confitures i melmelades, sempre amb productes de temporada.

SORTIDES

  • Àrea de Guissona
  • Cerveseria Berguedana
  • Formatgeria Betara
  • Embotits Puig-Fitó